WhatsApp

Su Deposu Yalıtımı

Su Deposu Yalıtımı

Su depoları suların depolandığı depo niteliği olan alanlardır, su deposu beton, saç ve plastik ten yapılmaktadır. Su depoları günümüzde tekrar ön plana çıkardı.  Barajlarımızın su doluluk oranı zaman zaman kuruma ve bitme durumlarında, suyun yetersiz kaldığından, kaynak sularımız önem kazandı. Şehirlerde yağan kar ve yağmur erdiğinde kanallar ile denize ulaşmadan depolanması için il ve ilçe sanayi yönetimlerinin suyunu depolanması için hara kete geçildi, bazı sanayiler ve farklı projelerinin altına su toplama depoları oluşturulmakta, çatısına yağan yağmuru yapının altına yaptığı su toplama deposuna stoklayarak kullanım suyunu temin etmektedir. Aynı şekilde devletimiz yeraltı baraj niteliğinde yağmur kar suyu toplama deva sal yeraltı depolar oluşturulmaktadır. Su depoların, Beton ve saç tan yapılan depolar suyla etkileşimi açısından su yalıtımı önem kazanmaktadır. İnsani kullanılan içme, yangın ve tarım ve kullanımı için sularının depolanmasına ilişkin Su depo niteliğinin taşıyan depolara su deposu denmektedir.

 

SU DEPOSU SU İZOLASYONUNEDİR

Su depolanan çeşitli var olan depolarda su kaçağının giderilmesi veya depolanan suyu muhafazası için olası su kaçaklarının engellenme amacı ile yapılan işlemlere su deposu su izolasyonu olarak adlandırılmaktadır. 

 

SU DEPOSU SU İZOLASYONUN ÖNEMİ.

Su deposu su izolasyonu iki kısımdan ötürü önem arz etmektedir.  

1:Bir dünya genlinde içme suyuna ulaşamayan çok insan var, petrolden daha değerli olduğunu söylesek yanlış olmaz, petrol eksikliğinden (yokluğundan) insan ölmez ama susuzluktan insan yaşamını yetire bilmekte. Çoğu yerde temiz olmayan su ile beslenilmekte ve temizlenilmekte, kirli su kullanıldığından, insanlar sağlığın kaybetmekte, Su insan için yaşam kaynağı suyun yerini dolduracak sudan başka bir şey yok.

Günümüzde tatlı içile bilecek su iklim değişikliği, küresel ısınma, yıllık kar ve yağmur yağışının daha az olması, sıcaklığın yüksek ve buharlaşmanın etki sebebiyle kaynaklarımız kurumakta. 

İnsani kaynaktan ve bilinçsiz yapılaşmadan kaynaklı mevcut su kaynaklarımız kirlenmekte, dünyanın birçok yerinde suya zor erişmekte veya erişememekte. Toplum olarak suyu bilinçsiz ve gereksiz kullanarak fazla su israfı yapılmaktadır, dünyada var olan yeraltı kaynaklarımız hızla bitmektedir.

Dünyada güzel ve daha adil yaşanıla bilmesi için, küresel ısınmaya ve kirliliğe ve su kaynaklarımızın yok olmasına vesile olan etkilere karşı duyarlı olmamız gerekmekte. Var olan su kaynaklarımızı daha verimli ve dikkatli kullanarak çevremizde yaşayanlara ve dünya yaşayanlarına yaşam hakkı tanıya biliriz. Dünyadaki mevcut su kaynaklarını her türlü tehditten izole edilmesi gerekmektedir.

2: Suyun depolanması için yapılan beton ve metal depolar korumasız, kaplamasız ve su izolasyon yapılmamış olan depolar su ile doldurulduğunda, su depoları zamanla zarar görür, dayanımı düşer servis süresi kısalır. Su depoları su yalıtım yapılmadığında, depolanan su dışarı sızar. Su yalıtımsız depoda suyu depolasak da uzun süre biriktirme ve muhafaza edemeyiz. Su depolama yapılan yer altı su deposu, dıştan (pozitif) su yalıtım yapılmadığında, dış kaynaklı kirli su temiz olan depo içinde bulunan suyun niteliğini bozar.

 

SU DEPOSU SU İZOLASYONU, DEPONUN NERELERİNE YAPILIR.

  • İç yüzeyler, su deposunun su ile temas ettiği iç yüzeyine, taban yan duvarlar ve üst tavan şeklinde yapılmalıdır. İnsani kullanılan su depolarında ve diğer yangın ve tarımda kullanılan beton ve metal su depolarında, içeriden su yalıtımı yapılmadan su depolanmamalıdır.   
  • Su deposu dış yüzeyler taban toprak ile temas eden, yan ve üst toprak ve yar altı sularına maruz kalacak kısımlar, su izolasyonu yapılmaktadır. Dış yüzey uv ışınlardan korunmalıdır. Toprak altında kalan su depoları, metal veya beton nemli ve ıslak olan toprak zarar vermektedir, depo içine sıza bilecek yabancı maddelerin, suyun niteliği korunmak için dıştan su yalıtımı gerekmektedir.
  • Su dolarında suyun girişi ve tahliyesi için çıkış boru veya vana mevcuttu, boru çevrelerin den su sızıntısının önüne geçmek için, montaj esnasında bunlarda çevresi su izolasyonu yapılmalıdır.

 

 

SU DEPOSU SU İZOLASYONU NASIL YAPILMALI KİMLER TARFINDAN YAPI MI SAGLANMALI.

 

Her şeyden önce su önemini dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalıştık, insan için çok değerli olan suyu temiz kala bilmesi için, ve yapılarımızı da, yeraltı ve üstü suların zararlı etkisinden korumak amacıyla, profesyonel su yalıtım firmaları ile çalışılmalı, sağlığımızı ve yapılarımızı suyun zararlı etkisinden yalıtımı bir meslektir ciddiye alınmalı pro

Suyun depolandığı İnsani kullanılan ve diğer yangın ve tarımda kullanılan beton ve metal su depolarında, içeriden su yalıtımı yapılmadan su depolanmamalıdır.

Not: beton olan içinde su barındırılan içme suyu deposu, tarım suyu deposu, yangın su toplama deposu, eski ve yeni depolarda zemin hazırlığı ve yalıtım şekli aynıdır, sadece kullanılacak ürünler değişir, insani kullanılacak su depolarında insana zarar verecek ürünlerden kaçınılmalı.

Beton su deposu ile saç depolarda aynı malzeme kullanılmaz, zemin hazırlı gıda farklıdır.

 

  1. Su deposu su izolasyonu nasıl yapılır, yeni imalatı yapılan beton depo ile başlayalım, beton depo toprak üzerine kuruluyor ise bina radya temelde olduğu gibi grobeton ve temel izolasyonu yapılır, atılan temel betona beton su geçirimsizlik malzemesi olan   AKERKİM ADD MİX veya AKERKİM LİGUİT CRYSTALLIZE beton na ilave edilir, beton mikserde iken, dökmeden mikser de ilave edilen katkı ve beton  en az 5 dakika karıştırılır homojen vaziyete geldiğinde, katkılı beton, su deposunun temel kalıbına beton yerleştirilir, su deposunun temeli su geçirimsizlik beton katkıları ile yalıtılarak oluşturulur, toprak altından gelecek kapiler suya karşı önlem alınmış olunur. Yan perdelerimiz ve üst tabliye betonlarımız oluşturulduğunda depomuz toprak altında kalacak ise, yapılarımızın su basman kısmında kaldığı zaman perde su izolasonu yaptığımız gibi betonumuz yer altı sularına karşı yalıttığımız gibi beton tamiratları ve su köprüsü teşkil eden alanlar ve radya perde arası soğuk derz pahları tamiratlarını AKERKİM MORTAR HİDROFOBİK tamir onarım harcı ile yapılır. Tamiratları tamamlanan su deposu dış perde veya toprak altında kalan tüm dışarıdan yalıtım yapıla bilen alanlarda şu malzemeleri kullanmaktayız AKERKİM (İZOTÜM) KRİSTEKS 20+10, AKERKİM (İZOTÜM) KRİSTEKS 20+5, en az iki kat şeklinde pozitif su izolasyon uygulamaktayız, yapılan su izolasyonu mekanik darbelere ve dolgu esnasında su yalıtımını zedeleyecek çeşitli unsurlardan korumak için koruma katman oluşturmaktayız.
  2. Su depolarında su giriş ve çıkış kısımları PVC veya metal boru kullanılmaktadır. Depo imalat esnasında veya depo imalatı bittikten sonra delici ile delinerek boru yerleştirilir iken borunun beton içinde kalacak çevresine, ŞİŞEN BAND(TPE ESASLI) parmağa yara banttı sarar gibi sarılır su ile şişen bant tel ile bağlanarak sabitlenir, boru deponun perde betonda istenilen yere veya açılan deliğe yerleştirilir. Borunun içten ve dıştan tamir harcı ile sabitlenir, genel su izolasyonuna zarar vermeyecek şekilde, poliüretan sızdırmaz ile tamamlanır. 
  3. Su deposu iç yalıtımı: İç tarafta gördüğümüz gergi demirler, pas payı derinliğinde içeriden etrafı kırıcı murç ile eşilerek kesilecek.  Ahşap takozlar takozun yüzeyden görülen genişliğine göre 5 cm gibi derinlikten sökülecek. Beton segregasyonları sağlam zemine kadar boşaltılacak. Betonda soğuk derz var ise belli derinlikte derzler açılmalı ve diğer açılan oyuklar, AKERKİM MORTAR HİDROFOBİK tamir onarım harcı ile tamiratları yapılacak. Zemin hazırlığı yapılan su deposu, içme su deposuna uygun olan AKERKİM (İZOTÜM) KRİSTEKS 20+10, ile deponun büyüklüğüne göre suyun de bibisine söre su izolasyon katmanı oluşturarak su yalıtımı tamamlanacak.
  4. Not çimento esaslı ürünlerde yapılan tamirat ve su izolasyon uygulaması kür yapılmalıdır.
  5. Metal su depoları yapımı bitmiş ve yeni yapılan konutların sığınak, bodrum gibi alanlarda kaynak imalatlı ve modüler montajı pratik yapıla bildiğinden söküm taşıma ve dışarı rahat çıkarıla bildiğinden sıkça tercih edilmektedir. Metal su depoları paslanmaz, galvaniz ve saç depolar kullanılmaktadır.
  6. Metal depolarda su izolasyon sıkıntıları söyle oluşmaktadır, 1: modüler su depolarında montaj alanlarda yalıtım noksanlığı 2: su giriş ve çıkış kısımları 3: delinme veya darbeden yırtılma gibi sıkıntılar yaşanmakta, 3: Su  kı
  7. üç farklı
  8. Üç farklı başlıkta ele alınmalı,  

 

  1. Metal su depoları yapımında kullanılan materyal ile şekillerine göre 3 başlıkta ele alınmaktadır. Sac, galvaniz ve modüler paslanmaz depo olarak incelenmektedir.
  2. Metal su depolarında kırık ve delinmeler dışında en sık karşılaşılan sorun su ve metal etkileşimi ile oluşan paslanmadır. 
  3. Paslanmaların oluştuğu depolarda çözüm metal su deposu izolasyonu ile sağlanmaktadır.
  4. Yarık ve çatlak oluşumundan sebep su kaçağı meydana gelen metal alaşım su depolarında yapılacak çok bir işlem bulunmamaktadır.
  5.  

 

 

 

Betonarme su depolarında su yalıtımı yaparken üç ayrı tip ürün tercih edilebilir. Bunlar çimento+akrilik, poliüretan ve MS Polimer esaslı ürünlerdir. Hangi tip ürünle su yalıtımı yapılırsa yapılsın öncesinde yüzey hazırlığına çok dikkat edilmelidir

Paylaş

PaylaşFacebookTwitterEmailPinterestLinkedInRedditWhatsApp

  • Kategoriler :
  • KDV : %0
  • Ürün Kodu : P0N0F7C0C

 

Su depoları suların depolandığı depo niteliği olan alanlardır, su deposu beton, saç ve plastik ten yapılmaktadır. Su depoları günümüzde tekrar ön plana çıkardı.  Barajlarımızın su doluluk oranı zaman zaman kuruma ve bitme durumlarında, suyun yetersiz kaldığından, kaynak sularımız önem kazandı. Şehirlerde yağan kar ve yağmur erdiğinde kanallar ile denize ulaşmadan depolanması için il ve ilçe sanayi yönetimlerinin suyunu depolanması için hara kete geçildi, bazı sanayiler ve farklı projelerinin altına su toplama depoları oluşturulmakta, çatısına yağan yağmuru yapının altına yaptığı su toplama deposuna stoklayarak kullanım suyunu temin etmektedir. Aynı şekilde devletimiz yeraltı baraj niteliğinde yağmur kar suyu toplama deva sal yeraltı depolar oluşturulmaktadır. Su depoların, Beton ve saç tan yapılan depolar suyla etkileşimi açısından su yalıtımı önem kazanmaktadır. İnsani kullanılan içme, yangın ve tarım ve kullanımı için sularının depolanmasına ilişkin Su depo niteliğinin taşıyan depolara su deposu denmektedir.

 

SU DEPOSU SU İZOLASYONUNEDİR

Su depolanan çeşitli var olan depolarda su kaçağının giderilmesi veya depolanan suyu muhafazası için olası su kaçaklarının engellenme amacı ile yapılan işlemlere su deposu su izolasyonu olarak adlandırılmaktadır. 

 

SU DEPOSU SU İZOLASYONUN ÖNEMİ.

Su deposu su izolasyonu iki kısımdan ötürü önem arz etmektedir.  

1:Bir dünya genlinde içme suyuna ulaşamayan çok insan var, petrolden daha değerli olduğunu söylesek yanlış olmaz, petrol eksikliğinden (yokluğundan) insan ölmez ama susuzluktan insan yaşamını yetire bilmekte. Çoğu yerde temiz olmayan su ile beslenilmekte ve temizlenilmekte, kirli su kullanıldığından, insanlar sağlığın kaybetmekte, Su insan için yaşam kaynağı suyun yerini dolduracak sudan başka bir şey yok.

Günümüzde tatlı içile bilecek su iklim değişikliği, küresel ısınma, yıllık kar ve yağmur yağışının daha az olması, sıcaklığın yüksek ve buharlaşmanın etki sebebiyle kaynaklarımız kurumakta. 

İnsani kaynaktan ve bilinçsiz yapılaşmadan kaynaklı mevcut su kaynaklarımız kirlenmekte, dünyanın birçok yerinde suya zor erişmekte veya erişememekte. Toplum olarak suyu bilinçsiz ve gereksiz kullanarak fazla su israfı yapılmaktadır, dünyada var olan yeraltı kaynaklarımız hızla bitmektedir.

Dünyada güzel ve daha adil yaşanıla bilmesi için, küresel ısınmaya ve kirliliğe ve su kaynaklarımızın yok olmasına vesile olan etkilere karşı duyarlı olmamız gerekmekte. Var olan su kaynaklarımızı daha verimli ve dikkatli kullanarak çevremizde yaşayanlara ve dünya yaşayanlarına yaşam hakkı tanıya biliriz. Dünyadaki mevcut su kaynaklarını her türlü tehditten izole edilmesi gerekmektedir.

2: Suyun depolanması için yapılan beton ve metal depolar korumasız, kaplamasız ve su izolasyon yapılmamış olan depolar su ile doldurulduğunda, su depoları zamanla zarar görür, dayanımı düşer servis süresi kısalır. Su depoları su yalıtım yapılmadığında, depolanan su dışarı sızar. Su yalıtımsız depoda suyu depolasak da uzun süre biriktirme ve muhafaza edemeyiz. Su depolama yapılan yer altı su deposu, dıştan (pozitif) su yalıtım yapılmadığında, dış kaynaklı kirli su temiz olan depo içinde bulunan suyun niteliğini bozar.

 

SU DEPOSU SU İZOLASYONU, DEPONUN NERELERİNE YAPILIR.

  • İç yüzeyler, su deposunun su ile temas ettiği iç yüzeyine, taban yan duvarlar ve üst tavan şeklinde yapılmalıdır. İnsani kullanılan su depolarında ve diğer yangın ve tarımda kullanılan beton ve metal su depolarında, içeriden su yalıtımı yapılmadan su depolanmamalıdır.   
  • Su deposu dış yüzeyler taban toprak ile temas eden, yan ve üst toprak ve yar altı sularına maruz kalacak kısımlar, su izolasyonu yapılmaktadır. Dış yüzey uv ışınlardan korunmalıdır. Toprak altında kalan su depoları, metal veya beton nemli ve ıslak olan toprak zarar vermektedir, depo içine sıza bilecek yabancı maddelerin, suyun niteliği korunmak için dıştan su yalıtımı gerekmektedir.
  • Su dolarında suyun girişi ve tahliyesi için çıkış boru veya vana mevcuttu, boru çevrelerin den su sızıntısının önüne geçmek için, montaj esnasında bunlarda çevresi su izolasyonu yapılmalıdır.

 

 

SU DEPOSU SU İZOLASYONU NASIL YAPILMALI KİMLER TARFINDAN YAPI MI SAGLANMALI.

 

Her şeyden önce su önemini dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalıştık, insan için çok değerli olan suyu temiz kala bilmesi için, ve yapılarımızı da, yeraltı ve üstü suların zararlı etkisinden korumak amacıyla, profesyonel su yalıtım firmaları ile çalışılmalı, sağlığımızı ve yapılarımızı suyun zararlı etkisinden yalıtımı bir meslektir ciddiye alınmalı pro

Suyun depolandığı İnsani kullanılan ve diğer yangın ve tarımda kullanılan beton ve metal su depolarında, içeriden su yalıtımı yapılmadan su depolanmamalıdır.

Not: beton olan içinde su barındırılan içme suyu deposu, tarım suyu deposu, yangın su toplama deposu, eski ve yeni depolarda zemin hazırlığı ve yalıtım şekli aynıdır, sadece kullanılacak ürünler değişir, insani kullanılacak su depolarında insana zarar verecek ürünlerden kaçınılmalı.

Beton su deposu ile saç depolarda aynı malzeme kullanılmaz, zemin hazırlı gıda farklıdır.

 

  1. Su deposu su izolasyonu nasıl yapılır, yeni imalatı yapılan beton depo ile başlayalım, beton depo toprak üzerine kuruluyor ise bina radya temelde olduğu gibi grobeton ve temel izolasyonu yapılır, atılan temel betona beton su geçirimsizlik malzemesi olan   AKERKİM ADD MİX veya AKERKİM LİGUİT CRYSTALLIZE beton na ilave edilir, beton mikserde iken, dökmeden mikser de ilave edilen katkı ve beton  en az 5 dakika karıştırılır homojen vaziyete geldiğinde, katkılı beton, su deposunun temel kalıbına beton yerleştirilir, su deposunun temeli su geçirimsizlik beton katkıları ile yalıtılarak oluşturulur, toprak altından gelecek kapiler suya karşı önlem alınmış olunur. Yan perdelerimiz ve üst tabliye betonlarımız oluşturulduğunda depomuz toprak altında kalacak ise, yapılarımızın su basman kısmında kaldığı zaman perde su izolasonu yaptığımız gibi betonumuz yer altı sularına karşı yalıttığımız gibi beton tamiratları ve su köprüsü teşkil eden alanlar ve radya perde arası soğuk derz pahları tamiratlarını AKERKİM MORTAR HİDROFOBİK tamir onarım harcı ile yapılır. Tamiratları tamamlanan su deposu dış perde veya toprak altında kalan tüm dışarıdan yalıtım yapıla bilen alanlarda şu malzemeleri kullanmaktayız AKERKİM (İZOTÜM) KRİSTEKS 20+10, AKERKİM (İZOTÜM) KRİSTEKS 20+5, en az iki kat şeklinde pozitif su izolasyon uygulamaktayız, yapılan su izolasyonu mekanik darbelere ve dolgu esnasında su yalıtımını zedeleyecek çeşitli unsurlardan korumak için koruma katman oluşturmaktayız.
  2. Su depolarında su giriş ve çıkış kısımları PVC veya metal boru kullanılmaktadır. Depo imalat esnasında veya depo imalatı bittikten sonra delici ile delinerek boru yerleştirilir iken borunun beton içinde kalacak çevresine, ŞİŞEN BAND(TPE ESASLI) parmağa yara banttı sarar gibi sarılır su ile şişen bant tel ile bağlanarak sabitlenir, boru deponun perde betonda istenilen yere veya açılan deliğe yerleştirilir. Borunun içten ve dıştan tamir harcı ile sabitlenir, genel su izolasyonuna zarar vermeyecek şekilde, poliüretan sızdırmaz ile tamamlanır. 
  3. Su deposu iç yalıtımı: İç tarafta gördüğümüz gergi demirler, pas payı derinliğinde içeriden etrafı kırıcı murç ile eşilerek kesilecek.  Ahşap takozlar takozun yüzeyden görülen genişliğine göre 5 cm gibi derinlikten sökülecek. Beton segregasyonları sağlam zemine kadar boşaltılacak. Betonda soğuk derz var ise belli derinlikte derzler açılmalı ve diğer açılan oyuklar, AKERKİM MORTAR HİDROFOBİK tamir onarım harcı ile tamiratları yapılacak. Zemin hazırlığı yapılan su deposu, içme su deposuna uygun olan AKERKİM (İZOTÜM) KRİSTEKS 20+10, ile deponun büyüklüğüne göre suyun de bibisine söre su izolasyon katmanı oluşturarak su yalıtımı tamamlanacak.
  4. Not çimento esaslı ürünlerde yapılan tamirat ve su izolasyon uygulaması kür yapılmalıdır.
  5. Metal su depoları yapımı bitmiş ve yeni yapılan konutların sığınak, bodrum gibi alanlarda kaynak imalatlı ve modüler montajı pratik yapıla bildiğinden söküm taşıma ve dışarı rahat çıkarıla bildiğinden sıkça tercih edilmektedir. Metal su depoları paslanmaz, galvaniz ve saç depolar kullanılmaktadır.
  6. Metal depolarda su izolasyon sıkıntıları söyle oluşmaktadır, 1: modüler su depolarında montaj alanlarda yalıtım noksanlığı 2: su giriş ve çıkış kısımları 3: delinme veya darbeden yırtılma gibi sıkıntılar yaşanmakta, 3: Su  kı
  7. üç farklı
  8. Üç farklı başlıkta ele alınmalı,  

 

  1. Metal su depoları yapımında kullanılan materyal ile şekillerine göre 3 başlıkta ele alınmaktadır. Sac, galvaniz ve modüler paslanmaz depo olarak incelenmektedir.
  2. Metal su depolarında kırık ve delinmeler dışında en sık karşılaşılan sorun su ve metal etkileşimi ile oluşan paslanmadır. 
  3. Paslanmaların oluştuğu depolarda çözüm metal su deposu izolasyonu ile sağlanmaktadır.
  4. Yarık ve çatlak oluşumundan sebep su kaçağı meydana gelen metal alaşım su depolarında yapılacak çok bir işlem bulunmamaktadır.
  5. Betonarme su depolarında su yalıtımı yaparken üç ayrı tip ürün tercih edilebilir. Bunlar çimento+akrilik, poliüretan ve MS Polimer esaslı ürünlerdir. Hangi tip ürünle su yalıtımı yapılırsa yapılsın öncesinde yüzey hazırlığına çok dikkat edilmelidir
Su Deposu Yalıtımı

Paylaş

Bilgi Talep Formu